Bij het thuis verven van ons haar lopen we het risico een aantal fouten te maken. Sommigen van hen kunnen leiden tot een ongewenste kwaliteit van kleur en kleuring, terwijl andere het haar ernstig kunnen beschadigen..

We nemen onze toevlucht tot haarkleuring als we over grijs haar willen schilderen, het beeld willen veranderen of de haarkleur gewoon willen “doen herleven”. Maar helaas kan onzorgvuldig verven “thuis” zeer onaangename gevolgen hebben – haar kan ernstig en permanent beschadigd zijn..

U moet een kleur kunnen kiezen zodat deze past bij uw hoofdkleurtype (vooral de kleur van wimpers en wenkbrauwen). Het is natuurlijk beter om je haar in de salon te verven, maar aangezien elke kleurstof snel wordt afgewassen en de verfprocedure meestal niet goedkoop is, moet je het heft in eigen handen nemen.

De belangrijkste fouten die we maken als we ons haar zelf kleuren

Fout # 1: verwachten dat de kleur overeenkomt met de haarkleur op de verpakking

Het is een vergissing om aan te nemen dat als gevolg van haarkleuring uw kleur identiek zal zijn aan de haarkleur van het meisje “uit de doos”. Het kleurresultaat is afhankelijk van uw natuurlijke kleur. Gebruik de kleurplaat, die zich meestal aan de achterkant van de doos bevindt, om een ​​idee te krijgen van hoe deze kleurstof eruit zal zien op je haar..

Fout # 2: begin met het verven van je haar zonder de kleurstof op allergieën te testen

Velen van ons geven geen gehoor aan de oproep van fabrikanten om eerst de reactie op het schilderen op een klein deel van de huid te testen..

De plaats moet aan de achterkant van de nek, achter het oor of aan de binnenkant van de elleboog worden gekozen. Kleurstofallergieën kunnen zich uiten in vormen van irritatie, jeuk, ontstekingen en zelfs haaruitval! De test moet 1-2 dagen vóór de beoogde kleuring worden uitgevoerd.

Fout # 3: verf gebruiken zonder testkleuring

Het zou een grote vergissing zijn om al je haar meteen te verven. Het is beter om een ​​kleine krul vanaf de zijkant van de nek te kiezen en te kijken wat het resultaat zal zijn. Dit voorkomt teleurstelling..

Fout # 4: Huid en kleding niet beschermen tijdens het verven

Kleurstof kan sterke vlekken achterlaten op je huid en kleding, dus voordat je gaat verven is het de moeite waard om een ​​handdoek over je schouders te gooien, die je niet erg vindt. Zorg ervoor dat u handschoenen gebruikt die meestal met verf worden meegeleverd.

U kunt uw huid ook tegen puistjes beschermen door een vette crème of vaseline op uw nek en oren aan te brengen. Als, toch, sommige delen van de huid met verf bevlekt blijken te zijn, veeg deze plaatsen dan af met een wattenstaafje gedrenkt in alcohollotion.

Fout # 5: conditioner gebruiken voor het verven

Gebruik geen conditioner voordat je je haar verft – was je haar gewoon met shampoo. Het is een feit dat haar dat klaar is om te kleuren, vrij moet zijn van vrije radicalen, zoals vuil en vet. Tegelijkertijd, de dag voor het verven, is het beter om je haar helemaal niet te wassen..

Fout # 6: breng kleur aan op vuil, gematteerd en gelakt haar

Bevochtig uw haar regelmatig met speciale maskers een maand voordat u gaat verven. Haar moet schoon zijn voor het verven! Het wordt aanbevolen om droge gespleten punten af ​​te knippen voordat u het haar verft.

Fout # 7: Haarverf aanbrengen op je wenkbrauwen en wimpers

Verf je wenkbrauwen en wimpers nooit met haarverf – je wimpers kunnen afbrokkelen! Maar dit is niet het ergste – de verf kan in de ogen komen, wat ernstige medische gevolgen voor het gezichtsvermogen kan hebben. Er zijn speciale professionele verven voor wenkbrauwen en wimpers, en het wordt aanbevolen om deze in de salon te verven..

Fout # 8: de kleuringstijd verlengen (langer dan aanbevolen in de instructies)

In geen geval mag u de kleurstof op uw haar overbelichten – dit kan uw haar ernstig beschadigen. Onthoud dat het veel gemakkelijker is om de toon te intensiveren dan om overdreven gekleurd haar lichter te maken. Als je niet tevreden bent met het verfresultaat, moet je 2-3 weken wachten voordat je je haar weer gaat verven..

De stylist van het netwerk van salons geeft commentaar "Egomanie" Gennady Osipov:

“Met een toename van de verftijd wordt de verftechnologie als geheel verstoord. De samenstelling van haarkleurmiddelen is anders: zachtere formules of langdurige tinten.

Houd van je haar, zorg ervoor. De kleurstof, die langer op het haar blijft zitten, beschadigt in meer of mindere mate de structuur van de haarschacht en, bijgevolg, de fysisch-chemische eigenschappen ervan. Met rationele verzorging van gekleurd haar kunnen sommige van deze kenmerken worden hersteld. Maar het is veel verstandiger om de kleuringsprocedure correct uit te voeren..

Vrouwen lopen vooral risico als ze de in de instructies aangegeven verftijd niet in acht nemen bij het oplichten van hun haar. Blond worden is een dubbel verantwoordelijk moment. Het is zelfs beter om het aan een professional toe te vertrouwen. “.

Fout # 9: Antiroosshampoos gebruiken op gekleurd haar

Speciale anti-roos shampoos hebben de sterkste reinigende eigenschappen van alle shampoo op de markt. Op gekleurd haar is het beter om een ​​speciale antiroosbehandeling te gebruiken voor gekleurd haar – zoals bijvoorbeeld Miss Prestige, Clear Vita ABE of nieuw van Head&Schouders Anti-roos “Colour Persistent”.

Fout # 10: Je haar meer dan twee tinten donkerder of lichter kleuren dan je natuurlijke haarkleur

Haarkleur moet in harmonie zijn met uw natuurlijke kleurtype (huidskleur, ogen, natuurlijke haartint), tenzij u natuurlijk het effect a la Sneeuwwitje wilt bereiken. Een treffend voorbeeld van dit effect is Dita von Teese. Dita heeft ooit toegegeven dat ze eigenlijk blond is!

Met zwart bereikt de ster haar beroemde retrostijl. Dita sluit mogelijke experimenten met haar in de toekomst niet uit – ze is klaar om weer blond of roodharige te worden, maar is in geen geval een bruinharige vrouw..

Overigens hebben wetenschappers onlangs ontdekt dat radicale haarkleuring kan leiden tot ernstige huidaandoeningen. Verven die geliefd zijn bij tieners zijn bijzonder gevaarlijk: framboos, paars, groen, felrood … Deze verven bevatten een stof genaamd para-fenyleendiamine, die huidontsteking veroorzaakt..

Je kunt je haar natuurlijk zelf verven door met een tube verf over de gootsteen te leunen. Maar u moet het ermee eens zijn: ten eerste is het onhandig en ten tweede brengt het niet zoveel plezier als salonkleuren.

Bovendien heeft de technologie van het haarverven zo’n hoog niveau bereikt dat het eenvoudigweg onmogelijk is om een ​​dergelijk verven alleen uit te voeren, zonder een specialist. Laten we stilstaan ​​bij de meest populaire soorten kleuring.

Haarverwijdering: langdurig effect en geen risico

Haarverwijdering wordt door het Duitse bedrijf Goldwell Elumen-verven genoemd. Deze kleurstoffen verschillen van gewone doordat ze, direct op het haar inwerken en diep doordringen, het haar niet beschadigen, omdat ze geen peroxide en ammoniak bevatten. De kleurstof gaat revolutionair lang mee door zure directe kleurstoffen, waardoor het haar een glanzende glans krijgt.

Over het algemeen hebben directe kleurstoffen de neiging om klonten te vormen, waardoor de kleurstof moeilijk in het haar kan doordringen. Elumen-kleurstofdeeltjes hebben niet het vermogen om klonten te vormen en dringen daarom gemakkelijk afzonderlijk in de diepte van de haarstructuur.

Binnenin het haar is er een magnetisch aantrekkingseffect wanneer negatief geladen kleurdeeltjes samensmelten met positief geladen deeltjes van het haar zelf. Als gevolg hiervan is het haar van binnenuit verzadigd met kleurstof..

Elumen-kleurstoffen bederven niet alleen het haar niet – ze genezen het ook! Haar verliest over het algemeen zijn glans en ziet er levenloos uit vanwege de poreuze structuur..

Dankzij de “adstringerende werking” verft Elumen lijmporiën, waardoor het haar zijn natuurlijke schoonheid en glans terugkrijgt. Volgens klantrecensies kan deze kleurstof zelfs haar genezen dat door een permanent is opgebrand..

Dingen om te onthouden!

De beste manier om haar te verwijderen is in de salon, alsof Elumen bij onzorgvuldig gebruik ernstige vlekken op de huid van het gezicht en de hoofdhuid kan veroorzaken..

Een speciaal opgeleide meester zal de kleurstof op het haar aanbrengen zonder de hoofdhuid aan te raken. Bovendien schildert eliminatie niet over grijs haar.!

Haarbiolaminatie: niet alleen kleur, maar ook verzorging

Biolaminatie wordt, net als elutie, uitgevoerd met een kleurstof die geen ammoniak bevat, en het effect van de kleurstof is ook gebaseerd op het “ionische” principe.

In tegenstelling tot eliminatie heeft biolaminatie een sterker genezend effect – het helpt niet alleen om het haar te kleuren, maar verbetert ook de structuur van dun, droog, weerbarstig haar.

Biolaminatie verdikt het haar zelfs met minstens 10%, en dienovereenkomstig wordt het kapsel veel volumineuzer..

Dit gebeurt door een speciale cellulosecoating, die elk haar omhult met een onzichtbare film, waardoor de poreuze structuur van het haar glad wordt.

Deze film voorkomt ook dat de kleur wordt uitgewassen. Biolaminaat vergemakkelijkt het stylen van het haar, fixeert de vorm van het kapsel permanent en heeft ook waterafstotende eigenschappen, wat betekent dat uw kapsel niet bang is voor regen.

Biolaminaat kan transparant of gekleurd zijn. Bovendien verschilt de kleur van biolaminaat, in tegenstelling tot gewone verf, in glans, helderheid en multidimensionaliteit.!

Dingen om te onthouden!

Biolaminatie van haar dat al op de traditionele manier is geverfd, zal de kleurstof “fixeren”, waardoor een langduriger effect wordt verkregen.