"Weet hoe je liefde moet koesteren". Is het jaren later de moeite waard om het te doen? Al van kinds af aan kennen we deze regels als het gaat om gevallen waarin liefde erg duur is..

Heb je er ooit over nagedacht waarom mensen van kinds af aan dromen van grote en pure liefde, die een voorbeeld zal worden voor alle toekomstige nakomelingen die ze zullen volgen? Ieder mens heeft stabiliteit nodig. Geen bittere tranen in je kussen, geen saai weekend met een vriend. Je gaat alleen naar de premières van films omdat je een beetje wilt ontspannen en in ieder geval af en toe uitgaat. En vergeet de rijke ervaring. De berekening is heel eenvoudig: een vrouw heeft een man nodig. Wat zeg je als al het bovenstaande aan deze man wordt toegevoegd? En je kunt niet langer stoppen met lief te hebben. Per slot van rekening is bijna iedereen monogaam.

Iedereen heeft het recht om fouten te maken

In het begin was alles zoals in een sprookje. Drie schoolvrienden, Luda, Lena en Natasha, droomden van ideale liefde en vroegen zich af wie als eerste zou trouwen. Niets bijzonders, gewoon meisjesachtig gepraat. Helaas is het happy end van het sprookje nog niet aangebroken. Lena is eerst getrouwd, ze heeft twee kinderen, ze leeft gelukkig in het huwelijk. Dit bewijst eens te meer dat een vroeg huwelijk geen vergissing is. Natasha verliet ons stadje, ze wilde carrière maken. Natasha
Ik ben drie keer getrouwd geweest en uiteindelijk realiseerde ik me dat dit niet de limiet is voor een zakenvrouw. Luda is nog steeds niet getrouwd, aangezien de man van haar dromen getrouwd is en niet gaat scheiden. Hun relatie duurt al meer dan 10 jaar. Lyuda huilde natuurlijk veel, er had in zo’n tijd veel kunnen gebeuren, maar ze kan haar lot gewoon niet accepteren. Het meest interessante is dat hij aan het begin van hun relatie Luda vertelde dat hij nooit van zijn vrouw zou scheiden en dat als ze een geschiktere kandidaat vindt dan hij, er geen bezwaren van zijn kant zullen zijn. Ze is een vrij persoon. Luda maakte geen gebruik van het recht dat haar was verleend. Of misschien was ze gewoon bang?

Deze situatie werd opgemerkt door Maria Razbash, een vooraanstaand psycholoog aan het A.Sviyash Centrum voor Positieve Psychologie: "Helaas kom ik dergelijke situaties vaak tegen. Hierachter "hopeloosheid" het volgende is verborgen. Een vrouw loopt in de val: aan de ene kant is alles eerlijk, ze kreeg het recht om te kiezen, en aan de andere kant neemt haar zelfrespect af, begint een paniekgevoel van angst de overhand te krijgen, dit ongunstige beeld eindigt met de overtuiging dat ze nooit een nieuwe relatie zal kunnen opbouwen en daar tevreden mee is, wat heeft ze. "De liefde van haar leven" – het is een dik gordijn waarachter de vrouw haar angst verborg. Als ze al 10 jaar zo leeft, dan past alles bij haar. Welke conclusie moet worden getrokken? Neem de verantwoordelijkheid voor wat er in uw leven gebeurt. "Laat gaan" hem en maak een einde aan een relatie die je geen plezier brengt, krijg de kans om alles vanaf nul te beginnen".

Fans en talenten

We hebben medelijden met haar of respecteren haar. Een slimme meid, afgestudeerd aan een literair instituut, laureaat van verschillende prijzen en beurzen in de kinderliteratuur. De natuur kende haar de vierde borstomvang toe, maar helaas, in plaats van op zoek te gaan naar een man, ging ze elke avond aan haar bureau zitten en schreef ze kinderverhalen, terwijl ze tranen vergoot omdat er geen sterke schouder in de buurt was. Ze heeft het uitgemaakt met Misha. Ze maakte zich grote zorgen. Ze woonden drie jaar samen, maar op een dag besloot Misha zijn leven drastisch te veranderen. Ooit maakten ze plannen voor de toekomst, maar hun gezinsgeluk werd vernietigd door een seculiere leeuwin met de sprekende achternaam van Koldovskikh. Ze had geen literair

talent, maar ze bracht Mikhail aan het licht en stelde hem voor aan de juiste mensen. Lilya was niet zo, ze zat thuis en droomde ervan om drie mooie en gezonde baby’s te baren, die elke avond in slaap vielen onder de sprookjes van hun moeder. Zeven jaar lang probeerde Lilya alle teleurstellingen die ze had meegemaakt te vergeten. Ze trouwde, maar scheidde toen snel, begon romans met tijdgenoten en klassiekers, schreef sprookjes en hield van Misha. Ze bereikte haar doel, op een dag ging de deur open en stond hij op de drempel. In zijn handen had hij een mooie fluwelen doos, en daarin zat een prachtige trouwring. Ik weet niet of Lilya zal blijven schrijven, want ze heeft al twee kinderen. Het gaat goed met Misha, hij werkt en leent zich niet meer "hekserij".

Maria Razbash: "Dat is geen nieuws. Een man rent heen en weer, en een vrouw is zijn inspirator en muze. Hoogstwaarschijnlijk is hij haar "ontgroeid" en ging verder. Onze heldin, ondanks het morele trauma, verdroeg dit niet en verwachtte geen genade van zijn kant. Ze had een actieve functie, ze ging op zoek, wilde iets veranderen, ervaring van onschatbare waarde opdoen, zodat ze de kans kreeg om opnieuw te evalueren. Ze besefte zichzelf, werd succesvol – dit is een slimme zet en een enorm pluspunt. Onze heldin is een interessante persoonlijkheid geworden, niet alleen voor anderen, maar ook voor zichzelf. Ze heeft alle tests doorstaan ​​en brak niet. Ze zette een stap naar een gelukkige toekomst, zonder claims en wrok jegens het verleden te ervaren. De belangrijkste voordelen van de opgedane levenservaring: "Bij deze persoon voel ik me goed, en daarom ben ik bij hem".

Ik ken Nastya al een aantal jaren. Zoveel als ze haar kent, zoveel houdt ze van een man die Cyril heet. Al haar vrienden die haar al langer kennen dan ik, zeggen hetzelfde. Nastya herinnert zich zelf nauwelijks de tijd dat ze nog niet verliefd was op Kirill. Om eerlijk te zijn, hij was niet erg veel en is niet erg veel in haar leven. We kennen hem alleen uit haar verhalen. Wanneer Kirill materialiseert, verdampt Nastya gewoon. Niemand weet hoe hij dit arme meisje zo charmeerde. Niemand van ons twijfelt eraan dat dit een bijzondere man is. Tenminste, omdat hij voortdurend zijn houding ten opzichte van hun geheime romance verandert. Ze ontmoeten elkaar eens in de twee weken, en elke keer dat Nastya thuiskomt, concludeert ze: "Nee, hij houdt helemaal niet van me". Een maand later verliezen we haar weer, omdat Kirill zich realiseerde "dat leven zonder haar heeft geen zin". Nou, God zegene hem, laat zijn kennissen en vrienden hem troosten, en niet onze Nastya, die al veel heeft geleden. "Wat zal ik doen!" – zegt ze in complete wanhoop. En tegelijkertijd roept hij zo jammerlijk uit dat we alleen maar neerslachtig knikken. Wie neemt de verantwoordelijkheid voor het lot van iemand anders? Misschien zullen ze nog steeds hun geluk vinden, maar we kunnen gewoon niet begrijpen dat er voor een persoon niets belangrijker is dan de overtuiging dat ze elkaar op een dag zullen vinden en nooit zullen scheiden.?

Maria Razbash: "Nastya is een slachtoffer "liefde front". Hij valt haar lastig, en ze houdt gek van hem en wil de relatie niet verbreken. Dit kan vrijwillige slavernij worden genoemd. Zodra het verslavingsobject aan de horizon opdoemt, bevindt het slachtoffer zich onmiddellijk in een web. Obsessie met een persoon, niet het vermogen om relaties te verbreken en nieuwe op te bouwen – dit zijn de belangrijkste tekenen van gebrek aan respect en afkeer voor jezelf. "Helaas, ik kan niets doen, ik ben een gijzelaar van deze liefde en passie". En dit is pragmatisme, je kunt medelijden met jezelf hebben en geen tijd en moeite besteden om het scenario te veranderen. Mannen volgen dezelfde route: ze vertrekken, keren terug en ontvangen ze. Het blijkt dat als ze vertrekken, ze zeker zullen worden teruggenomen. Je moet niet terugkeren naar de man, maar naar jezelf, en je eigen levensscenario schrijven, en het zou er niet in moeten staan. Alleen dan verandert de situatie. Het kan echter in uw leven worden teruggebracht. Het belangrijkste is dat je je de minnares van je lot voelt en de positie van leider inneemt, niet van volgeling.".