Wetenschappelijk bewijs om uw reacties op gang te helpen

“Seks is een barometer van relaties!” – overtuigde haar vrienden Samantha Jones, de meest ervaren van de vier “Sex and the City”, en liet doorschemeren dat het de moeite waard is om niet uit te stellen en te proberen alles meteen duidelijk te maken. Maar volgens de verlegen Charlotte “doet de praktijk wonderen, we kunnen eraan werken”. En, zoals we ons herinneren uit de serie, was haar filosofie niet ongegrond – de volharding van Miss York (later mevrouw Goldenblatt) kan alleen maar worden benijd.

Wat denk je? Is het mogelijk om onmiddellijk de aanwezigheid van seksuele compatibiliteit vast te stellen en op basis van de resultaten te beslissen of het de moeite waard is om de dialoog voort te zetten, of is het beter om niet overhaast conclusies te trekken, gericht op cognitieve sessies in een intieme setting? En in het algemeen, hoe beïnvloeden onze ideeën over chemie die ontstaat in stoom deze chemie (of niet)??

In zaken van verheven gevoelens en in termen van seks raden psychologen een vergelijkbare situatie aan: het is niet duidelijk wanneer, maar de wereld is verdeeld in twee kampen..

Onderzoekers van de Universiteit van Toronto, geleid door Jessica Maxwell, Ph.D. in Psychology, probeerden erachter te komen hoeveel vertrouwen in de andere helft passend is in de slaapkamer. Er werden twee categorieën van overtuigingen overwogen: een die neerkomt op de formulering “werken aan seksuele compatibiliteit is een zeker teken dat een relatie zal mislukken”, en een die consistent is met de mening dat “om seksuele relaties tevreden te stellen, een paar investeer tijd en energie in het proces. “.

En wat dacht jij? Charlotte’s team heeft gewonnen! Het blijkt dat degenen die, net als zij, bereid zijn om hun vaardigheden in de reguliere praktijk te verbeteren, zonder te vertrouwen op natuurlijke compatibiliteit, meer tevreden zijn met hun seksleven en relaties in het algemeen. Met andere woorden, als de chemie aanvankelijk niet veel enthousiasme opwekt, is het de moeite waard om vol te houden – en de reactie zal zeker oplaaien en koken.!

Overigens hebben we de basiswaarheid al onthuld – de enige echte manier om beter te worden in seks. Voor psychologen ligt het voor de hand: stellen die aandacht en gevoeligheid voor elkaar tonen, ontdekken wat de geliefde meer leuk vindt, in zijn / haar behoeften voorzien, bewegen in seks naar veel meer verfijnde grenzen. En dat allemaal omdat in intimiteit, net als in het leven, de belangrijkste geheimen van succes enthousiasme, reactievermogen en een positieve houding zijn..

Aan de andere kant, als je gelooft in het lot, het lot, zielsverwanten, maar tegelijkertijd voortdurend meningsverschillen in je seksleven overwint (het is bijvoorbeeld moeilijk voor je om het eens te worden over hoe laat en hoe vaak je seks moet hebben, welke , zoals u weet, is niet ongebruikelijk voor moderne stellen), zal de kwaliteit van uw relatie voorspelbaar presteren.