Potentie is een algemeen concept dat de seksuele vermogens van een man kenmerkt, afhankelijk van de gecoördineerde werking van het centrale en perifere zenuwstelsel, de endocriene klieren en het vasculaire systeem van de penis, weefselcomponenten en neurotransmitters. Tot voor kort werd de term actief gebruikt in de geneeskunde, en in het bijzonder in de andrologie. Tegenwoordig zijn artsen meer gewend om meer specifieke medische terminologie te gebruiken, die niet zozeer het psychologische aspect van het probleem omvat, maar wel specifieke concepten – libido, erectie of de schending ervan – disfunctie. Maar toch is het concept van potentie meer vertrouwd in de omloop..
Potentieovertreding kan op elke leeftijd worden waargenomen, maar is het meest typerend voor oudere mannen. De prevalentie van de ziekte onder de laatste op de leeftijd van 40-70 jaar is 52%. In 60% van de gevallen is de oorzaak van het uiteenvallen van het gezin seksuele disharmonie, vaker tegen de achtergrond van bestaande seksuele disfuncties bij een man. Bij meer dan 30% is verstoring van het genitale gebied bij mannen de oorzaak van depressies van verschillende ernst. Dat is de reden waarom de kwestie van het vergroten van de potentie bij mannen altijd relevant is..
Zelfs oude Griekse doktoren waren geïnteresseerd in het verbeteren van de seksuele vermogens van mannen, en het gebeurde zo dat ofwel uit angst voor rijke klanten, ofwel vanwege een gebrek aan volledig bewustzijn van het probleem, afrodisiaca (genoemd naar de godin van schoonheid en liefde Aphrodite) of stoffen die de potentie verhogen. Volgens legendes is de godin Aphrodite de personificatie van schoonheid, eeuwige jeugd en onophoudelijke liefde. Ze schonk alle geliefden geluk en bescherming, dus bracht de godin het beeld van een meisje uit ivoor tot leven door de Cypriotische kunstenaar Pygmaleon, die de goden er oprecht en hartstochtelijk naar vroeg.
Nu kun je op elke openbare plek specerijen, kruiden of wierook met afrodisiaca kopen. Sandelhout heeft een milde werking, wat de sensualiteit en potentie verhoogt, het aroma van pacioli is een sterk erotisch stimulerend middel. Maar de lichte en voortreffelijke geur van ylang-ylang zorgt voor meer zelfvertrouwen en kalmeert het zenuwstelsel. Dergelijke stoffen bieden natuurlijk alleen hulp op psychologisch niveau, dat wil zeggen dat een dergelijke toename van de potentie alleen effectief is bij afwezigheid van organische stoornissen. En stimulerende theeën kunnen ook het beste worden ingenomen na overleg met de behandelende arts, omdat ze in sommige situaties eenvoudigweg gecontra-indiceerd kunnen zijn..
Het is veel veiliger om uw dieet te veranderen of lichtjes aan te passen. Het is inderdaad in gewone producten dat zulke belangrijke stoffen en sporenelementen aanwezig zijn om de potentie te vergroten, maar een overmaat van sommige producten zal daarentegen tot een afname leiden. Gewichtstoename voedsel kan uw zin in seks verminderen. Het is al lang wetenschappelijk bewezen dat bij abdominale obesitas (waar overigens mannen vatbaar voor zijn) de hoeveelheid actief testosteron in het bloed afneemt en als gevolg daarvan klachten als verminderd libido, impotentie en vaak onvruchtbaarheid. verschijnen (en ze dromen ervan om tegenwoordig de gelukkigste vaders te worden).
Ongediertevoedsel omvat geraffineerde koolhydraten (suiker en suikerhoudend voedsel), enkelvoudige koolhydraten (granen, aardappelen), vet vlees en zuivelproducten.
De etiologie van impotentie is meestal multifactorieel. De aandoeningen worden meestal geassocieerd met chronische ziekten, voornamelijk met arteriële hypertensie, coronaire hartziekte, diabetes mellitus en depressie. En dit betekent dat de behandeling van de onderliggende ziekte en de verplichte aanpassing van het dieet zal leiden tot een toename van de potentie. In dergelijke gevallen bestaat het dieet ook uit het beperken van de zoutinname (het leidt tot vochtretentie in het lichaam en vervolgens tot hypertensie), stoppen met roken en alcoholmisbruik.
Slechte voeding leidt tot een gebrek aan belangrijke micronutriënten die nodig zijn voor de aanmaak van geslachtshormonen. Daarom is het zo belangrijk om in het dieet voedsel op te nemen dat rijk is aan vitamine A, C en E, dit zijn natuurlijke antioxidanten die de prostaat beschermen. Daartoe raden voedingsdeskundigen aan dat mannen niet meer dan 6 noten per dag eten, bij voorkeur walnoten of paranoten. We mogen visgerechten niet vergeten, die de potentie behoorlijk effectief verhogen en het risico op het ontwikkelen van prostaatneoplasma’s verminderen. Weekdieren, schaaldieren en zeevis bevatten een grote hoeveelheid zink – een “mannelijk sporenelement” dat alle bovengenoemde functies heeft. Ze hebben een positief effect op de potentie, normaliseren de hormonale balans en voegen groene uien en algemeen verkrijgbare pittige kruiden (koriander, munt, komijn) toe aan het dieet. Opgemerkt moet worden dat u geen specifieke diëten moet bedenken of dure unieke supplementen moet kopen om de gezondheid van mannen te stimuleren, alle voedingshulp ligt in het verstandig gebruik van wat we voorhanden hebben..
Het is onmogelijk om de positieve impact van sport niet op te merken. Stevig wandelen, zwemmen en hardlopen verhogen de potentie perfect. Het zijn de actieve bewegingen van de billen die, naast het verbeteren van de algemene bloedsomloop, verhoogde ademhaling en activering van de endocriene klieren, zullen leiden tot een verbetering van de bloedtoevoer naar de bekkenorganen. Alles is goed met mate! Genoeg intensief wandelen van 40 minuten, niet meer dan drie keer per week. Overmatig sporten leidt vaak tot chronische vermoeidheid en remming van de aanmaak van eigen hormonen. Sedentaire sporten kunnen ook schadelijk zijn, omdat stagnatie van de bloedsomloop kan optreden..
Kortom, u moet de belangrijkste factoren benadrukken die een slecht effect hebben op de potentie:
– overmatige voeding of, omgekeerd, uithongering,
– negatieve psychologische houding of twijfel aan zichzelf;
– begeleidende ziekten;
– onwil om onderzocht te worden;
– overmatige verslaving aan supplementen, bij het sporten of afrodisiaca.
Elk organisme is anders. Dezelfde ziekte kan op verschillende manieren bij vijf verschillende mensen voorkomen. Daarom is het beter om u tot gecertificeerde specialisten te wenden met zo’n belangrijk probleem als een schending van de potentie. Het negeren van jaarlijkse controles zal de situatie alleen maar verergeren..
Laten we niet de symptomen behandelen, maar de ziekte zelf!