Voor de eerste huwelijksnacht komt Gogi’s vader naar hem toe en geeft instructies: “Gogi, als je ’s avonds naar je slaapkamer gaat, wacht dan tot je vrouw zich uitkleedt en naar bed gaat. Stel jezelf dan tevreden met haar en ga apart slapen – laat hem weten dat je je niet met seks kunt chanteren! “
Anekdote met baard

Zoals een vriendin van mij (trouwens een psycholoog van opleiding) zei, een vrouw mag niet koken, wassen of schoonmaken, maar als ze er goed uitziet en altijd klaar staat om een ​​man in bed tevreden te stellen, dan zal hij haar nooit verlaten. Ik zal fans van de culinaire cultus van Elena Molokhovets en andere vliegende dames teleurstellen – mijn vriend, een grote liefhebber van taarten en comfort, bevestigde deze twijfelachtige informatie: “Een schoonheid die altijd niet vies is, laat de man geloven dat hij heeft plaatsgevonden als een man. De ogen kijken, de handen voelen en de hersensignalen: “Alles is goed met jou, de vrouw is dichtbij.” En u kunt een huishoudster inhuren om uw vierkante meters schoon te maken. Vierkant, met antennes. En de man die er hoogstwaarschijnlijk voor zal betalen, zal de man zijn aan wie je, in het interval tussen de pijpbeurt en de eerste keer in de nacht, de hele waarde van het intact houden van je manicure hebt overgebracht..

Seks is, meisjes, ons geheime wapen in de strijd tegen James Bond voor wereldheerschappij. Voor elke Bond is er een witte Ursula Andress die in een witte bikini uit de zee komt. Of, in het slechtste geval, de donkere Halle Berry in het geel. Maar hebben we deze beruchte wereldheerschappij echt nodig om het dubieuze pad van manipulatie en onderhandelen met onze geliefde over kleinigheden te betreden, die hem bijna zijn bedvreugde dreigen te ontnemen? De psychotherapeut van het metacentrum van Sidera (www.sidera-center.ru) Mikhail Kernatsensky en psychotherapeut Anastasia Fokina hielpen ons erachter te komen wat er met een man gebeurt als hem seks met of zonder reden wordt geweigerd..

Vernederd en beledigd

Als Fjodor Mikhailovich Dostojevski wist hoe de mannen die door hun vrouwen werden afgewezen, lijden en ’s nachts met hun tanden tegen de muur knarsen, zou hij zijn roman herschrijven en die niet aan sociale onrechtvaardigheid, maar aan seksuele ongelijkheid wijden. Op een veld waar vrouwen mannen trappen, is de score altijd in het voordeel van de dames. Op het eerste gezicht.

Mikhail Kernatsensky is er zeker van dat, ondanks de lokale effectiviteit van manipulatie met seks (“Ik heb bloemen meegebracht – mijn hoofd doet geen pijn, ik breng het niet – het doet pijn”), seks in het algemeen in een onderhandeling veranderde chip, verslechtert alleen de relaties tussen partners: “Relatie met een vrouw – dit is altijd een relatie met een seksuele connotatie, ook al zijn de twee gewoon vriendelijk. Een man kan over alles praten, maar ver of dichtbij de grens van zijn bewustzijn is er altijd een aantrekkingskracht op een vrouw op de achtergrond. En hier vindt de interactie tot op zekere hoogte plaats op gelijke voet: jij bent aantrekkelijk, ik ben verdomd aantrekkelijk …

Maar als het op manipulatie aankomt, begint een heel ander spel. In eerste instantie is seks noodzakelijk voor zowel man als vrouw. Maar, zoals u weet, besluit een vrouw, die haar levensprioriteiten stelt, vaak dat seksueel genot niet zo belangrijk is. Voor een man zal seksuele bevrediging altijd belangrijker zijn. Een banaal verschil in fysiologie beïnvloedt: het is moeilijker voor een man om door andere activiteiten te worden afgeleid. Aan het begin van een relatie voelt een man echter enige gelijkheid met betrekking tot seks, dat wil zeggen dat hij er zeker van is dat een vrouw het net zo hard nodig heeft als hij, op hetzelfde moment en in dezelfde hoeveelheid. Vaak gaat een man zelfs nog verder en begint hij zijn ‘recht’ te voelen om fysieke intimiteit met een vrouw te eisen. Dit kan worden uitgedrukt in een acceptabele en zelfs romantische vorm, maar de verwachtingen van een man zijn ondubbelzinnig – seks zal dat zijn.

Hoe anders? En de vrouw voelt dat ze een krachtig hulpmiddel in haar handen heeft om haar doelen te bereiken: het belangrijkste is om de manipulator correct aan te pakken. Maar wat gebeurt er als seks een ruilmiddel wordt bij het oplossen van huishoudelijke en andere problemen? Lieve dames, wat je man ook doet, als je hem seks weigert, als hij geen plank heeft genageld of geen kraan heeft gemaakt, reageert hij – precies wat hij reageert, en niet zorgvuldig en opzettelijk handelt – ondubbelzinnig. Hij ervaart irritatie en zelfs woede, die welgemanierde en beschaafde mannen verbergen achter een belediging..

Keer op keer, in een dergelijke situatie, hoopt agressie zich op bij een man en wordt seks met zijn geliefde vrouw een object van prestatie of zelfs jacht. In een langdurige relatie kan deze fixatie op het verlangen om een ​​seksuele behoefte te bevredigen leiden tot een verschuiving van prioriteiten bij het opbouwen van een gezin en in de visie op de toekomst. Trouwens, toen de jacht eindelijk met succes werd bekroond, was er geen tijd om voor de geliefde te zorgen, want zij was het die het obstakel was dat moest worden overwonnen op weg naar voldoening. Een vrouw houdt op belangrijk te zijn, seksuele honger en pogingen om het te verdrinken komen naar voren.

Een dubbele houding ten opzichte van een vrouw die zowel wenkt als weigert, kan een complex van wantrouwen vormen en de grenzen van het paar vernietigen. En de macht die een vrouw begint uit te oefenen in relatie tot seks, maakt de man enorm boos, hoe later hij zich ook in bed manifesteert – als een onderdanige slaaf die naar het lichaam van zijn minnares werd toegelaten, of als een oosterse heerser die een opstandige bestrafte. vrouw. Wanneer een man voelt dat haar verlangen of gebrek daaraan slechts een manier is om zijn doelen te bereiken, is er een gevoel van zinloosheid in een relatie of een verlangen om koste wat het kost een vrouw te vangen. De beloning zal in dit geval niet langer liefde of intimiteit zijn (door wantrouwen vallen de grenzen van het paar langzaam ineen), maar seks. De man wordt gedreven door frustratie, irritatie en woede, die de vorm aannemen van wrok of opwinding bij het achtervolgen van een prooi. Maar dan is er in deze roman geen echte romantiek meer, alleen doornen op weg naar de bevrediging van hartstocht.

Zo’n moeilijke confrontatie, die vaak leidt tot straf van de kant van de vrouw door het gebrek aan seks, draagt ​​bij aan een schending van het zelfrespect van de man en soms aan de vorming van een gevoel van minderwaardigheid. Dit beïnvloedt natuurlijk verder de houding van mannen ten opzichte van vrouwen in het algemeen en vertaalt mogelijke hechte relaties in het formaat van een wederzijds voordelige uitwisseling. Al het bovenstaande belemmert de realisatie van de basisbehoeften van een man in een relatie met deze vrouw. Dit zijn fysiologische behoeften, behoeften aan veiligheid en vertrouwen in relaties, behoeften om een ​​gezin te stichten. Hoe u dit in een relatie kunt vermijden?

Er zijn veel manieren, maar het belangrijkste principe is om zo vroeg mogelijk intimiteit te creëren, zelfs in de eerste stadia van verkering. Het belangrijkste dat kan helpen de relatie warm te houden, is echt nauw contact, niet alleen emotioneel en fysiek, maar ook intellectueel en in de toekomst – spiritueel. Maar dit is waarschijnlijk kunstvliegen, en een soort gemiddeld pad is nabijheid op alle niveaus van het leven – van lichaam tot ziel. Dit kan en moet worden geleerd. Als je met je geliefde over alles in de wereld kunt praten, dan hoef je hem niet te veranderen in een getrainde hond die achter een stok in de bosjes aan rent. Het hondje kan tenslotte de riem afbreken en de wildernis in rennen, de pampa’s in. Aan een andere, meer ondersteunende minnares “.

Dit is de mannelijke kijk op dingen. En wat zeggen ze over de seksuele manipulatie van vrouwen?

Julia, 26 jaar oud: “Ik weet niet of dit manipulatie kan worden genoemd, maar op een gegeven moment realiseerde ik me dat ik niet langer de liefde kon bedrijven met iemand met wie ik niet getrouwd was. Ik ben een gelovige. Ik ging biechten, mijn geestelijke vader steunde me. In het begin was mijn man erg verrast door deze beslissing van mij, en toen merkte hij met een lach dat dit onze bruiloft enorm zou versnellen. En het heeft haar echt versneld “.

Alexandra, 27: “Ik hou er niet van om van seks een ruilmiddel te maken. Persoonlijk ben ik altijd mannen tegengekomen die, naar mijn mening zelfs gekscherend zeiden: “Je ging niet voor brood, vandaag zal er geen seks zijn”, antwoordde heel kalm: “Dan, lieverd, ga ik naar een prostituee.” Waarschijnlijk hadden ze het recht om op deze manier te reageren, maar wat konden ze doen? Deze reactie heeft me altijd nuchter gemaakt. Het bed voor beiden zou een plaats van plezier moeten zijn, en geen oorlogstheater, waar de twee invloedssferen delen. ‘.

Lyudmila, 32 jaar oud: “Maar ik denk dat in liefde, net als in oorlog, alle middelen goed zijn! Maar in plaats van mijn man seks te ontkennen, moedig ik hem aan met seks. We gaan vandaag naar mijn ouders of naar de winkels – hij weet al dat hem bij zijn terugkeer naar huis een mega-avond wacht. En iedereen is blij “.

Natalya, 25 jaar oud: “Het kwam op de een of andere manier altijd automatisch uit. Bracht bloemen – de stemming is gestegen – het hoofd doet geen pijn, bracht niet – dus alleen een migraine! “.

Natalia, 34 jaar oud: “Niiii! Seks is heilig. Maar toen had ik een man die dat gemakkelijk deed: hij manipuleerde me met behulp van seks. Bovendien bevond ik me in de positie van “bloemen brengen”. Blik! Dit is echter meer typisch voor meisjes. Dus ik had een heel persoonlijke ervaring om van de andere kant te kijken. Ik sympathiseer met mannen “.

Psychotherapeut Anastasia Fokina is solidair met de sympathieke Natalya: “Seks als onderhandelingsfiche of als prijs of als iets dat op de een of andere manier beladen is met onnodige betekenissen, is geenszins het voorrecht van vrouwen. Dit is een niet-geslachtsgebonden ding: zowel mannen als vrouwen ‘doen het’. Zowel zij als anderen doen dit omdat ze de zogenaamde manipulaties op andere gebieden van het leven gebruiken – uit angst om rechtstreeks te vragen en te spreken, om niet afgewezen, vernederd en niet afhankelijk te worden “.

Als in de eerste stadia van een romantische relatie (in de snoepboeketperiode), wanneer u deze specifieke man alleen als een potentiële partner beschouwt, manipulaties met seks zijn toegestaan ​​(de regel van vijf dates – wat is dit, zo niet seksueel manipulatie?), Dan zeggen in de toekomst alle bedriegers en pogingen om een ​​geliefde te trainen met behulp van een bed alleen dat er niet echt van hem wordt gehouden. Of dat de kwaliteit van de seks niet goed genoeg voor je is. Door hem warmte en genegenheid te ontnemen, straf je immers automatisch jezelf: ook jij krijgt geen seks. De afgewezen man blijft perplex en begint uiteindelijk te denken: als je seks als wapen tegen hem gebruikt, dan is seks met hem niet zo goed voor je. Twijfels over hun mannelijke solvabiliteit zullen vroeg of laat tot grote problemen leiden. Het is de moeite waard om te overwegen of je relaties echt waardeert (of dat het tijd is om iets in de seksuele laag van je leven te veranderen) als je seks gebruikt:

om een ​​persoon aan jezelf te binden. Dit is een direct misbruik van seks, omdat het idealiter beide partners plezier zou moeten brengen. Bovendien, als een man bij je is omwille van de seks, en niet voor jezelf, over wat voor soort liefde kunnen we dan praten??
om hem te straffen. Door hem te straffen door seks te weigeren, straf je jezelf. Trouwens, ongecompliceerde en ongecompliceerde mannen kunnen heel goed geloven dat je echt hoofdpijn hebt. Het is gemakkelijker voor hen om een ​​vrouw te vertrouwen dan om de complexe schakeringen van haar constant veranderende emotionele stemming te begrijpen. Dus je kunt seks weigeren, maar je kunt het gewenste doel niet bereiken. Zelfs als een man zich realiseerde dat hij overdag ergens ongelijk in had en dat er daarom nu geen seks zal zijn, voor hem is dit in de eerste plaats een beledigende actie van jouw kant en, ten tweede, een effectieve educatieve maatregel. Hij zal de kraan repareren, maar het sediment blijft achter.
om hem aan te moedigen. Een man verdient zomaar jouw seksuele interesse, en niet omdat hij vandaag aanwezig was bij het diner van je oudtante. Verlaag op deze manier zijn menselijke waardigheid niet. Wie geeft er nou niet op na een vermoeiende shoppingtrip? Maar het is beter dat je hem gewoon een plezier wilt doen, en hem niet wilt bedanken voor een nieuwe jurk of schoenen..
voor controle. Doet u één keer per week uw echtelijke plicht, ook al wilt u niet dat uw man niet naar links gaat? Het is onwaarschijnlijk dat dergelijke seks zelfs iemand volledig plezier kan schenken. Als gevoelens zijn afgekoeld of op het liefdesfront, geen verandering, praat met elkaar. Het is altijd beter om een ​​relatie op te frissen dan door traagheid iets voort te zetten dat je helemaal niet wilt. Mannen voelen perfect het gebrek aan verlangen in een partner, en dit ontneemt hen de helft van het plezier. En ook zelfvertrouwen. Als je een neuroticus naast je nodig hebt, ga dan zo door. Bedenk van tevoren hoe u zich voelt als u zich mooi, begeerd en geliefd voelt, en wat zijn uw emoties als dit alles niet in uw leven is..

Het is banaal om te zeggen dat zowel een man als een vrouw in de eerste plaats mensen zijn, wezens die tot dezelfde biologische soort behoren, en helemaal niet de helden van de film “Alien vs. Predator”. Maar soms weerspiegelt banaliteit gewoon de realiteit. In plaats van argumenten en wrok naar bed over te brengen en zulke geweldige seks te laden met extra (volstrekt onnodige) betekenissen, zouden mensen moeten leren met elkaar te onderhandelen. In een relatie waarin vertrouwen heerst en er plaats is voor vriendschap tussen de seksen, is seksuele manipulatie niet nodig. Maar als je partner een wezen is van een andere planeet (een man van Mars, een vrouw van Venus), dan kun je het niet eens worden. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat al deze interplanetaire definities slechts een spel van iemands geest zijn. In feite zijn we allemaal van de aarde.