Inhoud

Populair

Terwijl iedereen verhalen deelt, denk je: wat vertel je over jezelf? De waarheid overdrijven of kleineren? Wat is “normaal” op dit gebied van het leven en hoe waar zijn de verhalen van uw vrienden?

Hoe zit het met statistieken?

Maar als u echt geïnteresseerd bent in cijfers, gaan we naar onderzoek. In een ervan ontdekten wetenschappers dat Amerikanen van 20-29 jaar gemiddeld 80 keer per jaar seks hadden, terwijl 60-69-jarigen het in dezelfde periode ongeveer 20 keer deden..

In een andere studie werd ontdekt dat meer dan eens per week seks hebben een paar niet noodzakelijkerwijs gelukkiger maakt in hun seksuele leven – dat wil zeggen, meer betekent niet beter, maar minstens één keer per week seks hebben is nog steeds goed voor een relatie. ..

Maar zelfs dit bedrag is niet voor iedereen geschikt – er is geen norm in seks. Praten met je partner is de sleutel tot het vinden van de ideale frequentie van geslachtsgemeenschap voor een bepaald stel: sommigen doen het elke dag, anderen slechts één keer per maand. Beide zijn normaal als beide partners tevreden zijn..

Hoe leeftijd beïnvloedt

Maar er zijn ook andere factoren. Uit een onderzoek onder mensen van middelbare leeftijd (45-65 jaar) bleek bijvoorbeeld dat hoe ouder iemand zich voelt en hoe negatiever ze zijn over ouder worden, hoe minder plezier ze aan seks beleven. Hoe je je voelt, is erg krachtig in het libido..

Wetenschappers suggereren ook dat bij zowel vrouwen als mannen het libido zijn hoogtepunt bereikt wanneer ze zich zo comfortabel mogelijk voelen in hun lichaam, zich mooi en sexy voelen, wat in theorie op elke leeftijd kan zijn..

Elena Ershova

Wat is normaal voor stellen die al heel lang samen zijn

Stellen die al lang samen zijn, kinderen hebben of werken, die constant onder druk staan, kunnen gemakkelijk maanden niet eens aan intimiteit denken – ze zijn te uitgeput, ze hebben veel stress, ze hebben zoveel te doen . Zeker, kinderen veranderen het leven van een paar, het heeft ook invloed op seks.

Elena Ershova

Kinderen kunnen het seksuele leven verstoren, omdat ze een dominant creëren – voor een vrouw blijkt dit het belangrijkste te zijn, partnerschappen zijn niet langer een prioriteit. In sommige gevallen is het nog steeds belangrijk voor haar om te overleven, en seks is nog steeds iets dat tot op zekere hoogte te maken heeft met de overtolligheid van onze interne middelen. Een vermoeid persoon wiens basisbehoeften niet worden vervuld, wil geen seks. Om het bot te zeggen: als je honger hebt, heb je geen tijd voor intimiteit..

Evenementen zoals bruiloften en het krijgen van kinderen kunnen voor een stel een uitdaging zijn, maar ze zetten het stel ook aan om aan de relatie te werken. Dit gaat gepaard met spanning, moeilijkheden, conflicten en heeft een negatief effect op het libido. Maar het kan je ook leren hoe je in een team moet werken. Intimiteit zal niet altijd de eerste zijn op uw prioriteitenlijst, maar alles kan veranderen als u besluit serieus deel te nemen aan dit gebied van het leven..

Elena Ershova

Als je je libido wilt behouden – tijd samen doorbrengen, interesse in elkaar tonen, verantwoordelijkheden delen, geen tijd vrijmaken voor voorspel.

De vervelende seksmythen waar je niet meer in moet geloven

Mythe nummer 1. Het belangrijkste is kwantiteit

Mythe # 2. Masturbatie verlaagt het libido.

Elena Ershova

Mythe # 3. Een lang gebrek aan verlangen betekent dat je relatie gedoemd is.

Mythe # 4. Er zijn slechte en onaanvaardbare seksuele voorkeuren.

Er is iets mis met mijn relatie?

En toch, als een stel al een jaar of zo geen seks heeft gehad, kan dit als een alarmerend symptoom worden beschouwd. In dit geval is het de moeite waard om contact op te nemen met een seksuoloog om de oorzaak van een laag libido te achterhalen en een plan te ontwikkelen om het te verhogen..

Hoe een vuur in bed aan te steken

  1. Probeer het stressniveau in je leven te verminderen.. Lichaamsbeweging, yoga, elk plezierig iets dat je afleidt van alledaagse stress, kan een positief effect hebben op seksueel verlangen. Heb je ooit gehoord dat vakantieseks de beste is? Dit komt doordat de verandering van omgeving en het gebrek aan stress door uw dagelijkse werkroutine u helpen ontspannen..
  2. Breng emotioneel contact met uw partner tot stand. Seks gaat niet alleen over fysieke intimiteit. Dit is een complex proces, het is een uiting van liefde, plezier, stressvermindering en nog veel meer. Hoe dichter je emotioneel bij je partner bent, hoe sterker je libido..
  3. Zie erotica samen in plaats van het alleen te doen. Je kunt porno kijken of erotische verhalen lezen – en ze dan bespreken. Het zal je inspireren tot prestaties in bed..
  4. Controleer hormoonspiegels. Raadpleeg uw arts en laat u testen om er zeker van te zijn dat alles in orde is. Als dit niet het geval is, zal de arts u medicijnen voorschrijven die de indicatoren weer normaal maken, en daarmee zal het seksuele verlangen terugkeren..
  5. Schaam je niet langer. Niets doodt het libido als een gevoel van schaamte of verlegenheid van je eigen figuur en je verlangens. Eigenwaarde heeft een diepgaand effect op seksueel verlangen. Het gevoel dat je geweldige seks verdient, is een krachtig afrodisiacum. Hoe beter je je in je lichaam voelt, hoe tevredener je bent met jezelf, hoe groter de kans dat je seks wilt..