Welk echtpaar droomt er niet van om de eed van trouw af te leggen bij de burgerlijke stand, van “ze leefden nog lang en gelukkig”? Maar meestal blijkt het lang of gelukkig te zijn, en er is geen manier om de huwelijksreis een leven lang uit te rekken. Sommigen leggen zich hier bij neer en leven zoals blijkt. Anderen gaan uit elkaar. En er zijn er die redding vinden in een gasthuwelijk.

“Laten we apart leven?”

De haard van het gezin, hoe warm het in het begin ook is, heeft de neiging na verloop van tijd te vervagen. Er is geen romantiek, en samenwonen is vervelend. Het is heel erg als de man en vrouw een levensstijl leiden waarin hun gewoonten en smaken verschillend zijn. Moet ik scheiden? Gemakkelijk. Vaker wel dan niet, gebeurt dit bij volwassenen, in dienst – met leiders van nature. Maar dit is niet gebeurd met de ouders van mijn vriendin Alena. Ze schakelden over op een gasthuwelijk.

Het was in de verre jaren 90, toen de leeftijd van Denis en Natalia, de vader en de moeder van Alenin, amper de 30 gepasseerd waren. Succesvolle advocaat en adjunct-directeur van een kleuterschool in Yekaterinburg, ze werkten veel en waren zelden samen. Vader, die terugkeerde van de dienst, moest vaak zelfs thuis over de papieren zitten, en moeder, die eerder klaar was met werken, nam haar toevlucht tot lesgeven bij de kleine Alenka. Denis was ongelooflijk uitgeput en tegen het einde van de week droomde hij van één ding: driehonderd jaar gaan liggen en slapen. In Natalia, die de klok rond praatte met kinderen, vreemden en die van haarzelf, werd tegen het weekend een dorst naar vrijheid en avontuur geboren. ‘Denya, laten we naar de bioscoop gaan?’ zei ze tegen haar man. Als antwoord schudde hij vermoeid zijn hoofd. “Een vriend nodigt je uit voor een vrijgezellenfeest, wil je op dit moment een wandeling maken met Alenka?” De angstige echtgenoot sloeg zijn ogen op naar de lucht.

Na een tijdje begon het paar te beseffen dat de relatie bijna mislukte. Ondanks hun grenzeloze liefde kwamen Denis en Natalya tot de conclusie dat hun ideeën “hoe correct te leven” opvallend verschillend zijn. De man was ervan overtuigd dat het gezinscomfort gehandhaafd bleef zonder zijn deelname, en zijn vrouw was ervan overtuigd dat als liefdevolle mensen samenwonen en een kind opvoeden, de zaken gelijk verdeeld moesten worden en vrije tijd gedeeld moest worden. De wrok werd sterker, de wolken werden dikker, keukenschandalen en tranen in het kussen kwamen vaker voor. Totdat Denis op een dag een goedbetaalde baan in Moskou kreeg aangeboden. Niemand probeerde de verstokte carrièremaker te ontmoedigen. Maar omdat Natalia erg gehecht was aan haar kleuterschool en Alena naar school ging, wilden ze hun geboorteland Yekaterinburg niet verlaten. Vader bleef alleen achter.

Het lijkt erop dat dit het einde van het huwelijk was: beledigd door vele jaren van misverstanden vluchtten mensen zonder wroeging naar verschillende uithoeken. Maar nee! Enige tijd na het afscheid begon Natalya haar man enorm te missen. Net zoals hem. Hij stuurde haar geld voor een oppas en een huishoudster, en ze begonnen elkaar te bezoeken. Eerst besloten ze om samen te vallen met de vakantiedata, en toen begonnen ze te vliegen voor het weekend. En elke keer dat de dates romantisch en gepassioneerd waren, veranderden ze in een eindeloze huwelijksreis. De echtgenoten realiseerden zich dat het in zo’n gasthuwelijk was dat ze in der minne en gelukkig konden bestaan. Het was echter eng om samen te komen: plotseling zouden de ruzies opnieuw beginnen.?

De Russische zanger, dichter, componist en acteur Vladimir Vysotsky woonde met zijn derde vrouw Marina Vlady in verschillende landen – hij is in de USSR, zij is in Frankrijk. Ondanks de voorliefde voor overspel, die duidelijk werd na de eerste twee huwelijken van Vladimir, was het leven in twee huizen met Marina idyllisch. De gastvrouwen bleven 12 jaar lang trouw en verafgoden elkaar, totdat ze werden gescheiden door de dood van Vysotsky..
Dating met je eigen man

Het gasthuwelijk is in feite een oeroud fenomeen. Nu noemen psychologen het het droevige woord “extraterritoriaal”, en de oorsprong van het fenomeen ligt in het verre verleden, toen een edelman in de hoofdstad diende en brieven schreef aan zijn vrouw en kinderen. Nu behandelt iedereen gasthuwelijken anders. Sommigen zeggen dat deze vorm van relatie het gemakkelijkst is, anderen zeggen dat dit een spuug is in de tedere ziel van het huwelijk. Hoewel, waarom spugen eigenlijk? Misschien gewoon een kus op een onbekende plek?

Man en vrouw vallen elkaar niet lastig. Natuurlijk zijn ze dol op elkaar, maar zoals je weet, kan je favoriete ijsje smakeloos worden als je het meerdere keren per dag eet. Het effect van verzadiging, kleurrijk beschreven door Myagkov in “The Irony of Fate” (“. Mijn vrouw zal elke dag voor mijn ogen opdoemen.”) Kan zelfs het meest trillende gevoel bederven.

Het tweede prettige aspect van de gastrelatie is dat de echtgenoten elkaar niet onderdrukken met de noodzaak om compromissen te sluiten. Omdat onze heldin Natalya leed onder de onwil van haar man om samen vrije tijd door te brengen, kunnen zoveel gezinnen er jarenlang niet aan wennen. Ze is ziek van de geur van tabak in de gang, en hij rookt. Hij is allergisch voor katten en ze ziet het leven in grijze kleuren zonder haar geliefde angora Musi. Nou, een geweldige optie: een paar keer per week kan hij meerdere uren doorstaan ​​zonder kankerstokjes uit een pakje sigaretten, en Musya’s kat zal niet loslaten als hij naar de buren gaat tijdens de intimiteit van de meester.

Een ander groot voordeel van een gasthuwelijk is dat man en vrouw niet worden belast met de gezamenlijke verantwoordelijkheden van huishoudelijk werk. Zelfs de meest economische vrouw wil soms van haar werk naar huis komen en op de bank liggen en niet de moeite nemen om het avondeten te koken. Net als een man is het niet altijd een genot om na een zware dag naar de winkel te gaan met de lijst “kefir, toiletpapier en uien kopen”. Waarom zulke ontberingen? Het is voldoende om elkaar twee of drie keer per week of alleen in het weekend te zien, wanneer je langzaam je make-up kunt opdoen, in een restaurant kunt eten en seks hebt alsof je elkaar al duizend jaar niet meer hebt gezien.

De Russische zangeres en songwriter Leonid Agutin en Angelica Varum zijn al tien jaar samen. Met sterke wederzijdse gevoelens woont het sterrenpaar in verschillende appartementen en op tournee vestigen ze zich liever niet in hetzelfde hotel. De reden is een discrepantie tussen belangen. “Leonid houdt bijvoorbeeld van airconditioning, maar ik kan er niet tegen”, zegt Anzhelika. “We leven ver uit elkaar.” Volgens de echtgenoten delen ze een gemeenschappelijk territorium alleen in de Verenigde Staten, waar ze met hun dochter Lisa op vakantie komen..
Gast zijn is goed, maar thuis zijn is beter

Voor onze helden Denis en Natalya heeft het gasthuwelijk de familie gered. Ze schakelden met geweld over op deze vorm van huwelijk en kwamen terecht in verschillende steden. Extraterritoriale huwelijken komen echter ook tot stand met instemming van de partijen, zonder de druk van externe omstandigheden. Volgens experts is het nodig om op te groeien tot deze vorm van relatie. Een verre kijk op het huwelijk is nauwelijks geschikt voor jonge geliefden, wier bloed zindert van een honger naar romantiek. Is het mogelijk om apart te leven als je 18-20 jaar oud bent, je geen seks ziet zonder eerst anderhalf uur liefkozingen, dagelijkse boeketten rozen en “lieverd, ik wil elke seconde bij je zijn”? De afwezigheid van een tweede helft zal je gek maken. Gasthuwelijken komen dus veel voor onder dertigers..

Op deze leeftijd hebben de meeste mannen en vrouwen al een bepaalde hoogte in hun carrière bereikt, kunnen ze in hun eigen levensonderhoud voorzien en zijn ze klaar om onafhankelijk te zijn. Succes betekent niet alleen een stabiele baan en salaris. Vrouwen zouden bijvoorbeeld geen dringende behoefte moeten hebben aan de schouder van een sterke man, die weet hoe hij nagels moet slaan, een kraan in de badkamer moet bevestigen en een dronken buurman moet besturen vanuit een auto die op het erf geparkeerd staat, en een man mag niet lijden aan de onmogelijkheid om elke dag een warm diner uit warme handen te krijgen. En er moet natuurlijk een oprecht liefdesgevoel zijn tussen de echtgenoten. Gastman en -vrouw weten altijd waar zijn soulmate is op momenten van scheiding. En deze plek is niet het bed van iemand anders.

Denk niet dat echtgenoten vaak de initiatiefnemers zijn van gasthuwelijken. De Italiaanse actrice Monica Bellucci nodigde de Franse acteur Vincent Cassel uit om apart van de trouwdag te wonen – zij is in Rome, hij is in Parijs. De bruidegom schrok. Maar de vrijheidslievende Monica legde uit: „Ik ben nog nooit geobsedeerd door het huwelijk. Het idee van een groot huis, waar iedereen ’s avonds terugkomt, voor de tv dineert en naar bed gaat, spreekt mij niet aan. Routine doodt passie. ” In 2004 werd in een gasthuwelijk tussen Bellucci en Cassel een dochter, Maagd, geboren.

Zodat de lieve niet genoeg is

Zo kan een gasthuwelijk voor beide echtgenoten gemakkelijk en comfortabel worden. Maar laten we, voordat we een besluit nemen ‘een huwelijk op afstand’ te zijn, eens nadenken over wat we nodig hebben om ons voor te bereiden op een gast-echtgenoot en -vrouw..

Ten eerste kan het zijn dat ze geen wederzijdse bijstand hebben. Als de geliefde echtgenoot verkouden is en hulpeloos in bed ligt, is het onwaarschijnlijk dat de echtgenoot snel naar hem toe kan komen vanuit de andere kant van de stad als ze belangrijke dingen te doen heeft. Ten tweede kan de territoriale vrijheid van de tweede helft, wat je ook mag zeggen, tot verraad leiden. Als een man en vrouw vijf dagen per week uit elkaar zijn, hoeven ze elkaar niet te bellen met de woorden “waar ben je en wanneer wacht je op je”. Hoewel, misschien zou het het waard zijn? Psychologen zijn er zeker van dat het spenen van een partner iemand snel kan leiden tot de noodzaak om op zoek te gaan naar een vervanger. Slaapt de man vandaag alleen in zijn ‘vrijgezellenflat’, en morgen komt er misschien een werknemer naar hem toe ‘dringende documenten brengen’? Midden in de nacht. Topless. Met een fles vermout. Het is bekend dat een heilige plaats nooit leeg is, en in onze tijd zijn de wetten bandiet: wat slecht ligt, ze zullen onmiddellijk worden weggenomen.

Verder. Als je ervan overtuigd bent dat je partner geen seks hoeft te hebben met iemand anders dan jij, ga er dan van uit dat familie en vrienden waarschijnlijk nooit jouw vertrouwen zullen delen. Integendeel, ze zullen waarschijnlijk een categorische afwijzing uiten, en u zult uw standpunt behoorlijk hard moeten verdedigen..

Nou, het belangrijkste punt is: “Hoe zit het met de kinderen?” Misschien is er niets ingewikkelder dan de situatie van kinderen in “gezinnen voor het weekend”. Als de echtgenoten die hebben besloten om gescheiden te leven een heel kleine baby krijgen en hij wordt omringd door zorg, dan zal hij misschien een dergelijke gezinssituatie normaal gesproken ervaren. Het is voldoende om de kleine uit te leggen dat het verantwoordelijke werk mama en papa in verschillende hoeken heeft verspreid. De situatie is niet moeilijk in het geval van volwassen kinderen – van 15 tot 18 jaar, wanneer ze zelden “bij hun voorouders” verschijnen. Nou, en als we het hebben over kinderen van de meest beïnvloedbare leeftijd, laten we zeggen, van 3 tot 8 jaar oud? Het is onwaarschijnlijk dat ze blij zullen zijn met de deur die regelmatig achter de zondagse paus sluit. En daarom moet papa misschien op maandag blijven? En dinsdag. En leef in het algemeen samen met je moeder in een normaal, dagelijks huwelijk?

Het huwelijk van Miss Universe Oksana Fedorova heeft de krachttest niet doorstaan. Na een bruiloft te hebben gespeeld met de Duitse zakenman Philip Toft in 2007 in München, keerde de schoonheid terug naar Moskou en liet haar vrouw achter in haar geboorteland. Oksana kon haar carrière in Rusland niet opgeven en het paar was enige tijd tevreden met alleen regelmatige vergaderingen. Zolang. In 2009 kondigde Oksana haar verloving aan met zangeres Nikolai Baskov.

In feite zijn er meer gasthuwelijken in onze wereld dan we ons kunnen voorstellen. En vaker wel dan niet, dit is de beste manier om een ​​relatie te laten duren. Maar vandaag valt elke derde, “normale” huwelijk uit elkaar! Daarom, voordat u uzelf een levengevend kruis oplegt en zweert bij “gastprostitutie”, moet u het van dichterbij bekijken – misschien is een huwelijk op afstand beter dan een scheiding? Mensen bij elkaar, hoe ver ze ook van elkaar verwijderd zijn.